ZSIBONGÓ GYERMEKJÓGA ÉS BABA-MAMA JÓGA

Játékos jóga-móka foglalkozások gyermekeknek és szülőknek

 

 Jóga óvódásoknak

 

Mindannyian vágyunk arra, hogy élvezhessük a harmóniát, a boldogságot, az életörömöt és a minőségi életet. Ezt azonban nem kívülről kapjuk, hanem belső világunkban találjuk meg, magunknak kell megteremtenünk. 

  A legnagyobb dolog a gyermeket is rávezetni erre, és megmutatni, hogyan találhatnak rá saját útjukra.  Az ősi jógarendszerek sok olyan mozgásformát, gyakorlatot használnak, melyek belső világunk megismerését szolgálják, segítik.

  Az ovijóga játékos készségfejlesztő mozgásforma.

   Az órákon drámajátékba illesztve mesékkel, dalokkal, mondókákkal jógázzuk el a természetet, az állatokat. A gyermek a mesevilágban jógázik, ahol ő a főhős.  A játékos utánzó jógagyakorlatok felkeltik és felszínen tartják a gyermekek érdeklődését és figyelmét, ezáltal örömmel és megfelelő intenzitással vesznek részt a gyakorlásban

   Ez a foglalkozás játékos mozgással, koncentrációs és relaxációs gyakorlatokkal telik. Az intenzív idegrendszeri érés miatt az óvodások gyorsan tanulnak, de a tanultak megtartásához sok ismétlésre van szükségük.

   A gyerekeknek nagy a mozgásigényük. Mozgásuk egyre összerendezettebb, az óvodáskor végére akaratilag befolyásolt. A gyakorlás során azt a testrészt támogatjuk, amely a leggyorsabban növekszik, ezért nagy hangsúlyt kap a láb (futkározás, ugrálás). A gyerekek gerincének mozgékonysága sokkal nagyobb, mint a felnőtteké (életkori sajátosság), emellett más anatómiai-fiziológiai sajátosságok is fennállnak (nehéz fej, a testhez képest nagy emésztőszervek, a medence állása) és ez, egy korai laza és változékony testtartáshoz vezetnek. A hibás testtartáshoz pedig nagyon könnyű hozzászokni. Fontos a helyes testtartás és járás tudatosítása, a lábboltozat izmainak erősítése. Fontosak azok a gyakorlatok, melyek a tarkó- és vállizomzatot erősítik.

   Gyakorlás közben a mozgást már összhangban végezzük a légzéssel. Mozgásjátékokkal és énekléssel a gyerekek könnyen rávezethetőek a helyes légzésre. A gyakorlatok a mellkas és a légző izmok fejlődését támogatják. A légzés orron át történik.

Ovijóga jellemzői:

 • maximális játékosság
 • rengeteg nagymozgás (sok kúszás, mászás, gördülés, fordulás)
 • sok hangadás, hangutánzás
 • mondókázás, dalok mozgáshoz kapcsoltan
 • gyakorlójátékok, szabályjátékok, fogójátékok
 • mozgásformák (játékos utánzó jógagyakorlatok: ászanák) kiegészítve légzőgyakorlatokkal és relaxációval

 

ovijóga foglalkozás felépítése:             60 percben

 • bemelegítő gyakorlatok
 • ászanák (jógagyakorlatok mesével, drámajáték)
 • légzőgyakorlatok
 • koncentráció fejlesztő gyakorlatok
 • relaxáció (lazítás mesével)
 • játék

 

logo_uj.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 35
Heti: 70
Havi: 438
Össz.: 54 160

Látogatottság növelés
Oldal: Ovis jóga
ZSIBONGÓ GYERMEKJÓGA ÉS BABA-MAMA JÓGA - © 2008 - 2018 - zsibongojoga.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: maros mozi joga - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »